Na celom području Srbije pada sneg. Sneg, praćen jakim vetrom koji stvara mećavu na Čestobrodici usporava, otežava saobraćaj i smanjuje vidljivost na 50 metara, saopštio je Auto-moto savez Srbije i Crne Gore.

Na auto-putu od Beograda Do Leskovca i na magistralnom putevima u nižim predelima na kolovozu ima snega od 1-2 centimetra, a na onima koji vode u više predele 5-10 centimetra, što usporava saobraćaj i zbog čega je na celom području Srbije obavezna zimska oprema.

Putevi ka zimskim turističkim centrima – Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Debelom Brdu, Vlasini i Divčibarama, prohodni su, ali je obavezna upotreba lanaca.

Saobraćaj je veoma otežan u višim predelima Ivanjice, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Valjeva, Zaječara, Niša, Vranja, Leskovca i Novog Pazara.

Zbog visokih snežnih nanosa neprohodni su putevi Bor-Žagubica preko Crnog Vrha, i Boljevac-Soko Banja preko Rtnja.

Na magistralnom putu Kolašin-Podgorica, kod Međurečja, saobraćaj je uspostavljen za putnička vozila i autobuse, a zbog snežnih nanosa i dalje su zatvoreni putevi Nikšić-Šavnik-Žabljak i Plužine- Šćepan Polje.

Kamionima s prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje ka Kopaoniku, Goču, Tari preko Debelog Brda, Bukova, Divčibara i na svim regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice, Novog Pazara, Raške, Peštera i Vranja, preko Iriškog Venca, kao i na svim putevima u Timočkoj i Negotinskoj krajini.

ške, Peštera i Vranja, preko Iriškog Venca, kao i na svim putevima u Timočkoj i Negotinskoj krajini.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…