Puna saradnja sa Haškim tribunalom mora se obezbediti u roku koji omogućava pozitivnu studiju izvodljivosti o pridruživanju Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji, istakao je ministar za međunarodne ekonomske odnose SCG Predrag Ivanović.

Srpski ministar pravde Zoran Stojković saopštio je da će premijer Vojislav Koštunica za dan-dva obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za saradnju sa Haškim tribunalom.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da su evropski zvaničnici poručili da bi puna saradnja sa Haškim tribunalom morala biti ostvarena što pre, a najkasnije do druge polovine februara.

Visoki predstavnik EU Havijer Solana izjavio je da je izručenje optuženih Haškom tribunalu ključno pitanje za put Srbije ka Evropskoj uniji.

SAD i međunarodna zajednica imaju identičan stav u vezi s Kosovom, a to je da je preuranjeno sada razmatrati opcije o njegovom budućem statusu, izjavio je portparol Stejt departmenta Ričard Baučer.

Vlada Srbije izrazila je spremnost da avansno isporučuje električnu energiju naseljima u kojima žive Srbi i drugi nealbanci na Kosovu i Metohiji, kao garanciju za obaveze Elektrokosmeta UNMIK-u i drugim kompanijama u pokrajini, izjavio je resorni ministar Radomir Naumov.

Elektroprivreda Srbije ne može ništa da uradi za poboljšavanje snabdevanja strujom srpskih enklava na Kosovu i Metohiji jer ne kontroliše distributivnu mrežu na tom području, rekao je glavni dispečer EPS-a Dragan Vignjević.

Oko 90 srpskih domaćinstava u Batusu na Kosmetu više nisu u mraku zahvaljujući fondaciji koju je obezbedila Fondacija “Braća Karić” i Pokret snaga Srbije. Međutim oko stotinu dopremljenih agregata je male snage pa problemi sa vodosnabdevanjem i dalje ostaju a otežano je i korišćenje kućnih aparata

Sednica Glavnog odbora G17 plus, na kojoj će biti razmatrano dalje učešće te stranke u Vladi Srbije, biće održana 3. februara, saopštio je G17 plus. do kada, kako je rekao, Član Predsedništva te stranke Čedomir Antić, Vlada mora da ostvari punu saradnju sa Haškim tribunalom.

Cena struje nije realna i moraće da bude povećana izmedju 10 i 14 odsto, ali još nije odlučeno kada će se to dogoditi, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Radomir Naumov.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…