U Beogradu popodne počinje šesti sastanak Unapređenog stalnog dijaloga predstavnika EU i SCG. Republičku delegaciju na sastanku predvodi potpredsednik Vlade i šef pregovaračkog tima Srbije sa Evropskom unijom Miroljub Labus. Sastanak se održava danas i sutra u zgradi Saveta ministara Srbije i Crne Gore.

Srpski premijer Vojislav Koštunica razgovaraće sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šef misije te međunarodne finansijske organizacije Pirita Sorsa.

Dvodnevna poseta državno-privredne delegacije Srbije Libiji, koja je danas završena, bila je veoma uspešna, ocenio je, u izjavi Tanjugu u Tripoliju, predsednik Srbije Boris Tadić.

Oko 90 srpskih domaćinstava u Batusu na Kosmetu od danas više neće biti u mraku zahvaljujući fondaciji koju je obezbedila Fondacija “Braća Karić” i Pokret snaga Srbije. Međutim oko stotinu dopremljenih agregata je male snage pa problemi sa vodosnabdevanjem i dalje ostaju a otežano je i korišćenje kućnih aparata. Očekuje se da će za srpska sela na Kosmetu uskoro stići deset tona nafte za koje je UNMIK odobrio uvoz.

Odbor Skupštine Srbije za pravosuđe i upravu prihvatio je većinom glasova predlog Visokog saveta pravosuđa da Vida Petrović Škero bude izabrana za predsednika Vrhovnog suda.

Video konferencijska veza za izvođenje dokaza i saslušanje svedoka uspostavljena je danas između Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu i Županijskog suda u Zagrebu.

Lideri 45 zemalja i neki od 2.000 preživelih iz nacističkog logora smrti Aušvic okupiće se u poljskom gradu Krakovu na obeležavanju 60. godišnjice od oslobođenja logora.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…