Savetnik premijera Koštunice, Slobodan Samardžić, potvrdio je u izjavi za RTS, da je u Briselu predao savetniku Havijera Solane, Štefanu Leneu, novi predlog Vlade Srbije o održavanju neposrednih izbora za Parlament državne zajednice.

Američki državni sekretarijat odbio je da konkretno komentariše najnoviji izveštaj Međnarodne krizne grupe, u kojem se preporučuje nezavisnost Kosova, ali je Tanjugu rečeno da se pozicija SAD u pogledu statusa Pokrajine nije promenila.

U Beogradu počinje šesti sastanak Unapređenog stalnog dijaloga predstavnika EU i SCG, koji će trajati dva dana.

Jedna osoba je poginula, jedna ranjena, a dvojica policajaca Kosovske policije zadobili su povrede u incidentu koji se dogodio juče oko 19 časova u Obiliću, izjavio je Tanjugu portparol Kosovske policijske službe Refki Morina.

Lideri 45 zemalja i neki od 2.000 preživelih iz nacističkog logora smrti Aušvic okupiće se u poljskom gradu Krakovu na obeležavanju 60. godišnjice od oslobođenja logora.

U Strazburu se danas raspravom o katastrofi koju su izazvali naleti cunamija u južnoj Aziji nastavlja januarsko zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji od sutra do 16. januara biće na dvonedeljnom zimskom raspustu, osim đaka u Vojvodini koji su tronedeljni raspust imali od 25. decembra do 17. januara. Naredni raspust za sve đake u Srbiji biće prolećni, i u centralnoj Srbiji trajaće od 27. aprila do 4. maja, a u Vojvodini od 29. aprila do 6. maja.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…