Evropski komesar za proširenje Oli Ren u Beogradu je izrazio je nadu da će do kraja njegovog mandata, 2009. godine, Srbija i Crna Gora uveliko odmaći na putu u Evropsku uniju, ali je upozorio da na tom putu nema prečica i da SCG mora da ispuni svoje međunarodne obaveze.

Posle višečasovnih razgovora predstavnika Vlade sa gradonačelnicima 10 vodećih gradova u Srbiji,republički ministar trgovine, turizma i usluga Bojan Dimitrijević je rekao da od predstavnika lokalne samouprave očekuje odgovoran odnos prema politici cena komunalnih usluga i da će se projektovana inflacija za 2005. godinu zadržati u planiranim okvirima.

Predsednik Srbije Boris Tadić predvodi državno-privrednu delegaciju u poseti Libiji od 25. do 27. januara.

Skupština Srbija nastaviće raspravu o Predlogu zakona o poštanskim uslugama kojim se uvodi konkurencija u poštanski saobraćaj i liberalizuje tržište.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope danas posle podne će razmatrati predlog rezolucije o zaštiti ljudskih prava na Kosovu.

Predsednik Koordinacinog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je sinoć da je poziv srpskom poslaniku Slaviši Petkoviću da uđe u kosovsku vladu i njegov pristanak na to novo provociranje Beograda.

Predstavnici Srpske liste za Kosovo i Metohiju rekli su tokom današnjeg razgovora u Prištini komesaru Evropske unije za proširenje Oliju Renu, da ne žele da učestvuju ni u jednom procesu na Kosovu i Metohiji, koji ne odobri zvanični Beograd.

Novi predsednik Ukrajine Viktor Juščenko izjavio je da ne postoji podela između zapada i istoka zemlje i najavio da će u najskorije vreme posetiti istočne oblasti Ukrajine.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…