Francuski vojnici u sastavu Kfora uklonili su barikade na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici, a most ce do daljeg biti zatvoren za saobracaj. Barikade su postavljene 17. marta prošle godine, u vreme nasilnog upada Albanaca iz južnog u severni, srpski deo Kosovske Mitrovice.

Poverenik za informacije od javnog znacaja Rodoljub Šabic izjavio je juce da Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog znacaja još nije zaživeo i da njemu, kao povereniku, još nisu obezbedeni elementarni uslovi da pocne da radi.

Situacija na Kosovu je sve opasnija, uz mogucnost izbijanja nemira širokih razmera, pa cak i rata, a jedino rešenje koje to može spreciti jeste nezavisnost Kosova, smatra Medunarodna krizna grupa.

Komesar Evropske unije za proširenje Oli Ren dolazi u Beograd, gde ce razgovarati sa predsednikom SCG Svetozarem Marovicem, ministrom inostranih poslova Vukom Draškovicem, predsednicima Srbije i Crne Gore Borisom Tadicem i Filipom Vujanovicem, premijerima Vojislavom Koštunicom i Milom Đukanovicem i ministrom za ljudska i manjinska prava Rasimom Ljajicem.

Stalna delegacija Skupštine Srbije i Crne Gore, koju predvodi predsednik Zoran Šami, ucestvovace na prvom ovogodišnjem redovnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope [PŠE] koje ce trajati do 28. januara.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic govorice na sastanku Saveta NATO, na poziv generalnog sekretara NATO Japa de Hopa Shefera. Ocekuje se da na sastanku bude govora o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i u citavom regionu zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije Boris Tadic i ministar odbrane SCG Prvoslav Davinic razgovarace, odvojeno, sa komandatom Združene komande snaga NATO u Napulju admiralom Majklom Malenom. Kako je saopšteno, Davinic i Malen ce razgovarati o situaciji na Kosovu i Metohiji i jugu Srbije, saradnji Vojske SCG i Kfora i o reformi sistema odbrane SCG.

Poslanici Skupštine Srbije nastavice vanredno zasedanje razmatranjem vladinog Predloga zakona o poštanskim uslugama. Na tekucoj sednici sa dvadesetak tacaka dnevnog reda, poslanici treba da razmotre predloge zakona o posredovanju-medijaciji, o radu, porodicni zakon, kao i zakon o javnim agencijama.

Jak zemljotres, snage 6,1 stepen Rihterove skale, pogodio je rano jutros Indoneziju, saopštila je opservatorija u Hongongu. Detalja o šteti i eventualnim žrtvama za sada nema.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…