Program prevencije bolesti i zavisnosti je deo programa zaštite zdravlja, odnosno sastavni deo programa rada škole koji se donosi početkom svake školske godine, a usvaja ga školsko veće, savet roditelja i školski odbor.
Unapređivanje zaštite zdravlja se odvija u pravcu promovisanja zdravih stilova života, zapravo onih načina koji doprinose stvaranju harmoničnog razvoja duhovne i fizičke strane ličnosti učenika, kao i tolerantnog odnosa prema porodici, okruženju uopšte.

Zanimljiva strana programa prevencije sastoji se u tome što se on odvija kroz takozvani radioničarski rad, inače veoma popularan oblik za sve programe koji se odnose na decu i omladinu. U okviru samog radioničarskog rada se razvija osećaj pripadnosti, nema pasivnih posmatrača, već su svi učesnici aktivni, pri čemu se u poljoprivrednoj školi orimenjuju preventivne radionice i to kreativne i edukativne, usmerene na razvoj ličnosti, način uzražavanja mišljenja. Tačnije pomenuti programi imaju za cilj prevenciju kroz sticanje znanja i svesti o sebi, odnosima sa drugima.

Poljoprivredna škola ima svog školskog policajca koji je uključen u rad škole i s kojim postoji saradnja, posebno u slučaju tuča ili dolazaka pojedinih nepoznatih osoba. Škola nema video nadzor, dok je osvetljenje školskog dvorišta dobro. ča ili dolazaka pojedinih nepoznatih osoba. Škola nema video nadzor, dok je osvetljenje školskog dvorišta dobro. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…