Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović pozvao je koalicione partnere Demokratske stranke Srbije da napuste vladu premijera Vojislava Koštunice zbog neodgovorne politike koju ona vodi.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da je Vlada Srbije “svesna obaveza prema Hagu i da je u prethodnom periodu učinila sve da bi te obaveze ispunila”, dodajući i da se u najskorijem roku očekuje jedan broj dobrovoljnih predaja.

Odbor Skupštine Srbije za privatizaciju podržao je danas u načelu predložene izmene i dopune zakona o privatizaciji i Akcijskom fondu. Ministar za privredu i privatizaciju Predrag Bubalo izjavio je da će predloženim izmenama Zakona o privatizaciji uskoro biti rešen niz velikih problema velikih preduzeća.

Predsednik Srbije Boris Tadić zahtevao je u razgovoru sa šefom UNMIK-a Serenom Jesen-Petersenom da se momentalno uključi električna energija srpskim selima na Kosovu i Metohiji i da potom radne grupe pristupe trajnom rešavanju nastalog problema.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković sastao se danas u Londonu sa britanskim ministrom za Evropu Denisom Mekšejnom, čime je počeo radni deo zvanične posete delegacije SCG Velikoj Britaniji.

Delegacija poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore koju predvodi predsednik parlamenta Zoran Šami razgovarala je danas u Šangaju sa predsednikom konsultativne političke konferencije tog grada Đang Jiženom.
Na sastanku je obostrano izraženo uverenje da će biti povećana ekonomska saradnja Šangaja i Srbije i Crne Gore.

Prvi avion “Jat ervejza” sa beogradskog aerodroma poleteće danas u 16 časova, posle trodnevnog štrajka pilota, najavio je portparol Štrajkačkog odbora Miomir Prodanović. On je agenciji Beta rekao da je štrajk pilota državne aviokompanije “totalno zamrznut” kako bi bio normalizovan aviosaobraćaj u zemlji.

Opštinskom sudu u Uroševcu podneto je oko 2.000 tužbi raseljenih Srba iz ovog grada koji od opštinskih i kosovskih institucija, UNMIK-a i Kfora zahtevaju naknadu štete na njihovoj imovini, nastale posle juna 1999. godine. Iako nije do kraja obračunata, visina tražene odštete iznosi nekoliko stotina miliona evra.

Kompanija “Simpo” iz Vranja učestvuje na najznačajnijem sajmu nameštaja u svetu, u Kelnu, i izlaže program tapaciranog nameštaja modernih linija u koži i najsavremenijem tekstilu, na štandu površine 250 kvadratnih metara.

Hrvatska mora da razvija dobrosusedske odnose jer samo tako može da bude prihvaćena kao partner u Evropi, a izbegli Srbi treba da se vrate, izjavio je danas Tanjugu Stjepan Mesić, kome su birači u nedelju poverili još jedan petogodišnji mandat šefa države.

Prema najnovijim podacima, u cunamiju na jugu i jugoistoku Azije poginulo je 175.458 osoba, saopštile su vlasti i zdravstveni zvaničnici. Broj žrtava na Šri Lanki se povećao za više od 7.000 osoba i sada iznosi 38.195 poginulih. U toj zemlji je u naletu cunamija, koji je 26. decembra prošle godine pogodio delove južne i jugoistočne Azije, povređeno 15.256 osoba.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…