Vlada Srbije očekuje od šefa UNMIK-a Sorena Jesena Petersena da odmah smeni direktora Kosovske elektrodistribucije Džona Ešlija, pošto je “očigledno da on ne želi ili ne ume da reši problem” snabdevanja strujom srpskih naselja na Kosovu i Metohiji, rekao je FoNetu šef Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Srđan Đurić.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica i šef UNMIK-a Seren Jesen-Petersen razgovaraće sutra o situaciji na Kosovu i Metohiji, problemu električne energije i pitanju decentralizacije, izjavio je Tanjugu savetnik srpskog premijera Slobodan Samardžić.

Piloti javnog preduzeća “Jat ervejz” odlučili su kasno sinoć da i dalje nastave štrajk, ali uz nagoveštaj da bi se danas na sastanku s predstavnicima Vlade moglo naći rešenje problema koji su uzrokovali potpunu obustavu letova.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović otputovaće večeras u posetu Velikoj Britaniji, gde će boraviti do 19. januara i razgovarati sa najvišim britanskim zvaničnicima, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je danas da jednoglasna odluka skupštinskog Odbora za ustavna pitanja iz decemra obavezuje da se već u januaru ove godine dovrši usaglašavanje pristiglih primedbi na predloženi tekst novog ustava. Prečišćena verzija treba da se dostavi na izglasavanje, prvo Odboru, a onda i Skupštini, rekao je Marković u intervjuu “Politici”.

Skupstina Srbije počeće u utorak, 18. januara, vanredno zasedanje na kojem će biti razmatrano više od 20 zakonskih predloga i izveštaja.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je Tanjugu da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani u junu, a da je od “prijatelja stranke iz sveta”, saznao da se sudbina Kosova i Metohije rešava na jesen. On je rekao da bi Srbija do juna trebalo jedinstveno da izađe s programom mera, odnosno “crvenom linijom” za Kosovo, i da za taj program zatraži podršku svojih saveznika. Takvu informaciju imaju i predsednik i premijer Srbije, rekao je Nikolić i dodao da je Vojislavu Koštunici ponudio podršku radikala u izradi tog programa.

Bosanski Srbin Savo Todović smešten je u pritvor Haškog tribunala u Sheveningenu, pošto se juče dobrovoljno predao vlastima Republike Srpske, potvrđeno je danas u Hagu.

Sheveningenu, pošto se juče dobrovoljno predao vlastima Republike Srpske, potvrđeno je danas u Hagu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…