Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Badnji dan – praznik koji najavljuje Božić ili Rodjenje Isusa Hrista. Patrijarh srpski Pavle otputovao je na Kosovo i Metohiju i služiće liturgiju u Pećkoj patrijaršiji, s monahinjama i srpskim narodom koji se o prazanicima okuplja oko pravoslavnih svetinja.

Sve nove optužnice dostavljene su Tribunalu i njihove potvrde treba očekivati u drugoj polovini januara, izjavila je portparol haškog Tužilaštva Florans Artman komentarušići vest da je aktuelni kosovski premijer Ramuš Haradinaj već primio optužnicu za ratne zločine.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je Tanjugu da će, kao i protekle, i u godini koja je počela jedan od glavnih poslova i još više obaveza i briga Vlade biti Kosovo i Metohija.

Predsednik Srbije Boris Tadić i Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun razgovarali su u Beogradu o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i prilikama u regionu. Na sastanku je, prema saopštenju predsedničke Pres-službe, postignuta saglasnost da su izmene Dejtonskog sporazuma i ustavnog uređenja BiH, koje je i zasnovano na ovom međunarodnom dokumentu, neprihvatljive bez pristanka sva tri naroda u BiH.

Portparol vlade Kosova Arben Ćirezi izjavio je da je neistinita informacija da je premijeru Kosova Ramušu Haradinaju uručena optužnica Haškog tribunala, prenela je večeras Radio-televizija Srbije.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica upisao je u knjigu žalosti otvorenoj u ambasadi Indonezije u Beogradu da je teško pronaći reči koje bi prenele iskreni osećaj bola i duboke tuge za tolikim ljudskim životima izgubljenim u tragediji koju je izazvao “cunami”.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Pedi Ešdaun istakao je juče u Beogradu u razgovoru sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom da će potpuno poštovati Dejtonski sporazum i Ustav BiH i da neće ni ograničavati niti ugrožavati položaj Republike Srpske u okviru BiH.

U indonežanskoj prestonici Džakarti održaće se donatorska konferencija radi utvrđivanja dugoročnih potreba zemalja jugoistočne Azije da bi se umanjile posledice cunamija koji je odneo preko 155.000 ljudi, dok se materijalna šteta meri u milijardama dolara.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…