Maskirana i naoružana lica opljačkala su sinoć iz Gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu u Zmaj Jovinoj ulici 20 miliona dinara, potvrđeno je Tanjugu iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srpski premijer Vojislav Koštunica ocenio je da će 2005. godina biti prelomna, kako za SCG, tako i za Kosovo i za usvajanje novog Ustava Srbije, posle čega bi trebalo da uslede vanredni parlamentarni izbori.

Predsednik Srbije Boris Tadić ponovio je predlog o raspisivanju izbora za ustavotvornu skupštinu i formiranje nove vlade demokratskih snaga, ne isključujući mogućnost da se kandiduje i za premijera, ako tako odluči većina građana.

Spasilačke ekipe i dalje tragaju za žrtvama nedeljnog razornog cunamija koji je, prema poslednjim izveštajima, usmrtio 125.000 ljudi.

Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje prvi deo zimskog raspusta. Predviđeno da odmor traje do 7. januara 2005. godine, pa će đaci, zbog božićnih praznika, krenuti u školu 10. januara.

U Tajpeju, glavnom gradu prosperitetnog istočnoazijskog ostrva Tajvana biće otvorena najviša zgrada na svetu, Tajpei 101. Građevina visoka 508. metara ima 101 sprat i smeštena u centru višemilionskog grada u blizini Svetskog trgovinskog centra.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…