Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je sinoć ostavku predsednika Vlade Dragana Mikerevića. U obraćanju poslanicima Mikerević je rekao da je njegova ostavka usledila kao moralni čin nakon odluka visokog predstavnika o sankcijama Repubici Srpskoj zbog nesaradnje sa Haškim sudom, jer nije bio spreman da sprovede njegove ultimativne zahteve za preuređenje ustavnog poretka RS i BiH.

Srbija je država zasnovana na neotudivim ljudskim pravima, predsednik se bira na direktnim izborima, a novi ustav donosi ustavotvorna skupština, navodi se u predlogu novog ustava Srbije. Taj dokument pripremili su stručnjaci koje je angažovao srpski predsednik Boris Tadić.

Vlada Srbije utvrdila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrednosti i drugih finansijskih instrumenata, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas novinskim agencijama FoNet i Beta da je Evropska komisija odobrila Srbiji makrofinansijsku pomoć u iznosu od 22,5 miliona evra.

U talasu cunamija koji je pogodio obale južne Azije poginulo je najmanje 90.000 ljudi, saopštile su vlasti u Šri Lanki. Indonezija je i dalje najteže pogođena zemlja sa 52.000 poginulih, dok se u Šri Lanki broj žrtava popeo na 24.743 dok ih se 4.916 vode kao nestale. Među 2.394 stradale osobe na Tajlandu više od 700 su strani državljani, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Skupština Srbije i Crne Gore radila je 2004. godine punim kapacitetom i postigla zapažene rezultate, što su pozitivno ocenili i predstavnici Evrope u raznim posmatračkim komisijama, istakao je u izjavi Tanjugu predsednik parlamenta Zoran Šami.

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović založio se za raspisivanje izbora za ustavotvornu skupštinu, pošto je ocenio da sadašnji saziv skupštine nema legitimitet za donošenje novog ustava Srbije.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…