U skladu sa tačkama dnevnog reda na današnjoj konferenciji Trgovinskog suda u Valjevu, sudija stečajnog veća za Šabac Desanka Petrović je objasnila da u toku 2004 god. nije bilo prodaje kompletne imovine pravnih lica, niti prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica. Prodaja imovine pravnog lica, po njenim rečima podrazumeva prodaju imovine onakve kakva zaista jeste, dok je za prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica neophodna dozvola odbora poverilaca. Rada Vuletić sudija stečajnog veća za Valjevo je na konferenciji podsetila da postoje 2 vrste preduzeća, gde je imovina uglavnom prodata, ali stečajni postupci još nisu završeni i gde se prodaje stečajni dužnik kao pravno lice.

Trgovinski sudovi u Jugoslaviji koji su počeli sa radom 54 godine, od svog osnivanja su radili registraciju preduzeća i ostalih privrednih subjekata. Na dosadašnji rad odeljenja za reghistraciju uloženo je samo 6 žalbi, što samo za sebe govori da su stranke zadovoljne donetim rešenjima, saopštio je sudija dragomir jeftić povodom prelaska nadležnosti sa Tgovinskog suda na Agenciju za registraciju.

Prema statističkim podacima u radu stečajnog veća filijale Loznica nalazi se 36 predmeta, otvorenih u ovoj godini je 11, a zaključeno je 10, zatim. U radu stečajnog veća filijale Šabac, nalazi se 30 predmeta, novotvorenih je 9, a zaključeno je 19, dok kada je u pitanju stečajno veće filijale Valjevo, u postupku se nalazi 55 predmeta, otvorenih u ovoj godini je 100, a zaključenih je 28.

ijale Valjevo, u postupku se nalazi 55 predmeta, otvorenih u ovoj godini je 100, a zaključenih je 28.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…