Oko 200 radnika EPS-a počeće od danas da radi na otklanjanju kvarova na električnoj mreži na Kosovu i Metohiji, nakon što su meštani tri srpska sela- Čaglavice, Lapljeg Sela i Preoca posle 19 dana dobili struju. Pregovori predstavnika Vlade Srbije, EPS-a i šefa Koordinacionog centra za KiM Nebojše Čovića sa predstavnicima KEK-a biće nastavljeni i danas.

Vlada Srbije pregovara sa generalima Vladimirom Lazarevićem i Sretenom Lukićem o njihovoj dobrovoljnoj predaji Haškom tribunalu, a bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković odbija razgovore na tu temu, piše danas beogradski dnevnik “Blic”.

Policija distrikta Brčko uhapsila je juče Konstantina Simeunovića zvanog Kole zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin nad nesrpskim stanovništvom u Brčkom, gde je tokom proteklog rata bio upravnik logora Luka.

Demonstracije makedonskih Albanaca, uglavnom studenata nelegalnog Medicinskog fakulteta u Tetovu, na severozapadu Makedonije, nastavljene su protesnim šetnjama ulicama centra tog grada do rektorata Univerziteta, sve do priključne petlje autoputa za Skoplje, gde je saobraćaj nekoliko sati bio blokiran.

Opozicioni lider Viktor Juščenko, koji je pobedio na predsedničkim izborima u Ukrajini održanim u nedelju, pozvao je danas svoje pristalice da blokiraju zgradu vlade i spreče zasedanje kabineta premijera Viktora Janukoviča, njegovog protivkandidata na izborima.

Tragični bilans udara cunamija, okeanskog talasa izazvanog katastrofalnim zemljotresom u blizini Sumatre, već je premašio 59.000 žrtava u više zemalja južne Azije, javili su TV centri u regionu.
Na australijskoj televiziji se iznose prognoze da bi konačan bilans ove nezapamćene tragedije mogao da dostigne, ako ne i premaši, cifru od 100.000 poginulih.
Specijalni izveštači australijske televizije, koji se nalaze u najteže pogođenim područjima u Indoneziji, Indiji, Šri Lanki i Tajlandu, javljaju i da je među nastradalima više stotina stranih turista, među kojima i Australijanaca.
Njihovi prvi snimci iz Indonezije, Šri Lanke i Tajlanda prikazuju neviđenu razornu moć cunamija, koji je ostavio za sobom smrt i pustoš.
Javlja se takođe da je u provinciji Aceh, na severu Sumatre, cunami naišao u trenutku kada je više od hiljadu gledalaca prisustvovalo fudbalskoj utakmici, od kojih su samo malobrojni preživeli.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…