Iz Nemačke početkom januara stićiće 27 po redu šleper humanitarne pomoći koje je od donatora iz Nemačke obezbedilo udruženje Anđeli čuvari, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsenica udruženja Vesna Lazić. Od 2000.-te godino od kada postoji udruženje Anđeli čuvari pomoć u obući, odeći, bebi opremi i nameštaju obezbeđene je za 4267 porodica, 1680 invalida se kontinuirano snabdeva higijenskim pelenama, 298 lica je dobilo invalidska i druga pomagala, od donatora su nabavljene 4 ortopedske proteze, a za 7 sugrađana su obezbeđeni skupi lekovi. Od donatora iz Švedske i Nemačke dopremljeno je 26 šlepera humanitarne pomoći ukupne vrednosti 2,5 miliona evra. Udruženje Anđeli čuvari od samog početka realizuje projekat kreativne radionice Pinokio za decu iz deficijentnih porodica, a već tri godine se zahvaljujući donatorima za tu decu omogućuje letovanje ili zimovanje.
Likovni rad šestogoodišnjeg Miodraga Rabovića iz kreativne radioice Pinokio naćiće se na UNICEF-ovim čestitkama kao jedan od najboljih pristiglih na konkursu koji je u oktobru raspisala Češka ambasada.
Sa društvom Ješko Vidić realizuje se projekat Kuća mladih koja ima za cilj da na jednom prostoru ponudi mladim ljudima mnoge aktivnosti. Deca su mi velika inspiracija i pokretačka snaga, rekla je Vesna Lazić i dodala da na ovom svetu ne postoji ništa vrednije od njih i da ako su ona srećna srećni su i odrasli. sna Lazić i dodala da na ovom svetu ne postoji ništa vrednije od njih i da ako su ona srećna srećni su i odrasli.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…