Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da vlada sa velikom zabrinutošću prati razvoj situacije u Republici Srpskoj, posle preduzimanja “nedemokratskih i necelishodnih mera Visokog predstavnika Pedija Ešdauna protiv Republike Srpske”.

Poslanici Skupštine Srbije glasaće o predlogu poslanika Srpskog pokreta obnove za izmenu zakona o pravima boraca, kojim bi se pripadnici Ravnogorskog pokreta u pravima izjednačili sa svim borcima Narodnooslobodilačkog rata, odnosno partizanima.

Ministar spoljnih poslova državne zajednice Vuk Drašković će na zasedanju Skupštine Srbije i Crne Gore podneti izveštaj o rezultatima i problemima spoljne politike od njegovog dolaska na tu funkciju.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica trebalo bi da prihvati poziv koji mu je uputio šef UNMIK-a Seren Jesen-Petersen i započne razgovore o decentralizacji, pitanju nestalih i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, ocenili su predstvnici Srba sa Kosmeta.

Pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Ana Blagojević parafiraće, kao glavni pregovarač u Briselu sporazum o trgovini tekstilom Evropske unije i Srbije, koji će od Nove godine omogućiti slobodan izvoz srpskog tekstila, bez ikakvih ograničenja.

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić potvrdio je da će na sledećoj sednici Vrhovnog saveta odbrane u petak biti izabran novi načelnik Generaštaba, a da će izvestan broj generala i visokih oficira otići u penziju.

Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom juče je poslao Tribunalu medicinsku dokumentaciju o generalu policije Sretenu Lukiću, optuženom za ratne zločine na Kosovu.

Suđenje optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Juče je pred sudom svedočio bivši pripadnik JSO Igor Milivojević, koji je kao i više njegovih saboraca ranije, dao alibi optuženom Željku Tojagi. On je rekao da se Tojaga sa jedinicom nalazio na Kopaoniku u februaru 2003. godine. Optužnica tereti Tojagu da je 14. i 21. februara učestvovao u dva neuspela atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…