Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je posle razgovora sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom da će Srbija ispuniti obaveze iz Ustavne povelje, jer je to potvrda evropske orjentacije evropskim integracijama, i izrazio očekivanje da će i Crna Gora ispuniti svoj deo obaveza.

Američko ministarstvo finansija danas je saopštilo da je blokiralo imovinu šestorici haških optuženika, među kojima su i srpski generali policije i vojske Vlastimir Đorđević, Sreten Lukić i Vladimir Lazarević, ukoliko poseduju sredstva u SAD.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana je u Briselu podržao odluke specijalnog predstavnika EU za Bosnu i Hercegovinu Pedija Ešdauna usmerene na poboljšanje saradnje sa Haškim tribunalom.

Predsednik Vlade Republike Srpske Dragan Mikerević izjavio je večeras, povodom mera koje je danas doneo visoki međunarodni predstavnik u BiH Pedi Ešdaun zbog, kako je obrazložio, nesaradnje tog entiteta sa Haškim tribunalom, da one predstavljaju kontradiktornost, jer nikad nije bila bolja saradnja sa Tribunalom, a nikad nisu bile upućene veće pretnje.

Komisija za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope ocenila je u prvoj verziji izveštaja, koja je danas usvojena u Parizu, da je na Kosovu neophodno osnovati nezavisan međunarodni sud koji bi se delotvorno uhvatio u koštac sa slučajevima drastičnog kršenja osnovnih ljudskih prava.

U Prištini su se sastali predstavnici međunarodne Kontakt grupe Plus [Grupa za podršku Kosovu], koji su u razgovoru sa predstavnicima kosmetskih Srba, pored ostalog, istakli važnost njihovog učešća u privremenim kosovskim institucijama.

Poslanici Skupštine Srbije počeće raspravu o amandmanima na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, koji je podneo Srpski pokret obnove.
Poslanici su završili načelnu raspravu o tom predlogu zakona. Predlogom tog zakona pripadnici Ravnogorskog pokreta u Drugom svetskom ratu bi se u pravima izjednačili sa učesnicima Narodnooslobodilačkog rata, odnosno partizanima.

Intenzivni pregovori lidera albanskih stranaka iz Makedonije i sa područja južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija [KiM], sa vođama ekstremističkih grupa naoružanih etničkih Albanaca u selu Kondovu, severno od Skoplja, nastaviće se večeras, saznaje Tanjug iz partijskih izvora u Skoplju,dok list “Vreme”danas tvrdi da se ANA priprema za treći balkanski rat. aje Tanjug iz partijskih izvora u Skoplju,dok list “Vreme”danas tvrdi da se ANA priprema za treći balkanski rat. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…