Dvojica naoružanih otmičara, koji su jutros, na autoputu koji vodi od Maratona u Atinu, otela autobus sa 26 putnika, dozvolila su da vozilo napusti pet talaca – tri žene i dva muškarca, javili su grčki elektronski mediji. Taoci su oslobođeni šest sati pošto su naoružani otmičari ušli u autobus, ispalivši nekoliko metaka u krov vozila.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović razgovaraće u Berlinu s nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom o situaciji u regionu, kao i o bilateralnim i evropskim temama.

Međunarodni sud pravde u Hagu trebalo bi da odluči da li je nadležan za tužbu SR Jugoslavije protiv članica NATO, zbog genocida i nezakonite upotrebe sile tokom agresije 1999. godine.Tužene su Belgija, Kanada, Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Portugalija i Velika Britanija, a sud se ranije proglasio nenadležnim za tužbe oprotiv SAD i Španije.

Uprkos zalaganju za konačno pomirenje među Srbima, poslanici Skupštine Srbije danas su sa govornice, na sednici kojoj je predsedavao unuk četničkog vođe Draze Mihailovića, otvorili sve istorijske podele, preispitujući ulogu partizanskog i četničkog pokreta u borbi protiv fašizma

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da će ekonomske mere koje će Vlada sprovesti naredne godine biti “najradikalniji potezi još od vremena vlade Ante Markovića”.”Predvideli smo politiku tvrdog budžetskog ograničenja, koja podrazumeva deficit od 1,4 odsto i javnu potrošnju od 45 odsto bruto društvenog proizvoda. Vodiće se nova politika plata u državnoj upravi i javnim službama, jer u Srbiji postoji apsurd da plate rastu brže od produktivnosti”, rekao je on.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da građani podnose najveći teret reformi koje zato moraju imati ljudsko lice, a lokalni funkcioneri morali bi da motivišu građane da učestvuju u reformama kako bi one imale pozitivan kraj.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da mart predstavlja “crvenu liniju”, koju je Evropska unija odredila za državnu zajednicu SCG da bi se ispunjavanjem obaveza kvalifikovali za Studiju o izvodljivosti. “Ako se ispostavi da Vlada Srbije nije spremna da ukloni sve prepreke ka Briselu najmanje dva meseca pre isteka postavljenog roka, SPO će u Vladi i parlamentu biti opozicija”, upozorio je Drašković u razgovoru za “Blic”.

Poslanici Skupštine Srbije i Crne Gore Ljubiša Jovašević i Zoran Žižić otputovali su danas u Pariz, gde će učestvovati na sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji se održava 16. i 17. decembra.

anja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji se održava 16. i 17. decembra.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…