Predsednik Srbije Boris Tadic je danas u Banjaluci izjavio da su zajednicki ekonomski projekti preduzeca iz Srbije i Republike Srpske “prirodna aktivnost” koja zahteva politicku podršku.

Šef diplomatije SCG Vuk Draškovic izjavio je danas u Sofiji da je od šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova dobio cvrsto uveravanje da ce se Rusija u Kontakt grupi u potpunosti založiti za poštovanje povelje UN.

Republicki ministar pravde Zoran Stojkovic je, reagujuci na izjavu americkog ambasadora za pitanja ratnih zlocina Pjera Rišara Prospera da Srbija ne saraduje sa Haškim sudom, rekao da bi iste kritike voleo da cuje i povodom izbora Ramuša Haradinaja za kosovskog premijera.

U skladu sa najavom da ce biti intenzivirane konsultacije za donošenje novog Ustava, predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Srpske radikalne stranke Tomislavom Nikolicem.

Ukupan spoljni dug Srbije, krajem septembra ove godine, iznosio je 12,607 milijardi dolara i manji je za oko 875 miliona dolara u odnosu na kraj prošle godine, pri cemu je ucešce spoljnjeg duga u bruto društvenom proizvodu [BDP] smanjeno sa prošlogodišnjih 71 na 59 odsto, saopštila je danas Narodna banka Srbije [NBS].

Bivši general Vojske Republike Srpske [VRS] Dragomir Miloševic izjavio je pred Haškim tribunalom da nije kriv za ratne zlocine u Sarajevu, koje mu optužba stavlja na teret.

Beogradski istoricar Slavenko Terzic rekao je danas pred Haškim tribunalom, u nastavku svedocenja na sudjenju Slobodanu Miloševicu, da je ideja “Velike Albanije” legalizovana posle Brionskog plenuma Komunisticke partije Jugoslavije 1966. godine.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…