Premijer Srbije Vojislav Koštunica, povodom izbora Ramuša Haradinaja za premijera na Kosovu i Metohiji, zakazao je vanrednu sednicu vlade Srbije.

Potpredsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Novi Beograd Nenad Milenković izjavio je Tanjugu da je taj odbor doneo odluku o isključenju Čedomira Jovanović iz Demokratske stranke.

Haški optuženik, general iz Republike Srpske Dragomir Milošević koji je sinoć doputovao u Hag dobrovoljno se predao, potvrdio je miinistar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije i član Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Zoran Lončar.

Međunarodni sud pravde u Hagu saopštio je da će 15. decembra doneti presudu o prigovorima osam zemalja NATO na tužbe koje je protiv njih pokrenula SCG zbog bombardovanja bivše SRJ 1999. godine.

Proces pacifikacije na Kosovu ne samo da nije doneo željene rezultate, nego se nije ni pomerio sa početne tačke, ocenio je italijanski ministar za odnose sa Evropskom unijom Roko Butiljone.

Ukrajinski parlament [Vrhovna rada] počinje danas dvodnevno zasedanje na kome bi poslanici trebalo da usvoje amandmane na zakon o izboru predsednika, rezoluciju o novoj drugoj rundi ovogodišnjih predsedničkih izbora i odrede nov sastav Centralne izborne komisije.

Žalbeno veće Haškog tribunala odlučilo je da privremeno, do početka suđenja, oslobodi Jovicu Stanišića, bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije [SDB] i Franka Simatovića, komandanta jedinice za specijalne operacije SDB, potvrdio je za RTS portparol tribunala Džim Lendejl.

komandanta jedinice za specijalne operacije SDB, potvrdio je za RTS portparol tribunala Džim Lendejl.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…