Bivši oficir Vojske Republike Srpske Vinko Pandurević predao se vlastima Republike Srpske. Nema zvanične potvrde ove vesti. Kao komandant Prve Zvorničke brigade on je pred Haškim tribunalom optužen za ratne zločine nad muslimanima u Srebrenici, u julu 1995. godine.

Vrhovni savet odbrane upoznao se sa izveštajem Komisije za ispitivanje okolnosti pogibije dvojice vojnika u kasarni “Topčider”, saopštio je Vojni kabinet VSO.VSO je na 19. sednici, kojom je predsedavao predsednik SCG Svetozar Marović, ocenio opravdanom svoju odluku o formiranju komisije, konstatujući da je ona preduzela brojne i značajne aktivnosti na rasvetljavanju pogibije ovih vojnika. VSO je prihvatio zaključak komisije da postoje protivrečnosti koje se jedino mogu razjasniti u krivičnom postupku pred nadležnim sudom.

Predsednik vlade Vojislav Koštunica izjavio je da će Vlada Srbije ostati stabilna do proleća naredne godine i biti zapamćena po vladavini prava i legalizmu

Savet za evropske integracije SCG zaključio je da je neophodno što pre ispuniti sve uslove za dobijanje pozitivne ocene Studije izvodljivosti za priključivanje EU, a pre svega obaveze prema Haškom tribunalu, izjavio je danas predsednik SCG Svetozar Marović

Savetnik srpskog premijera za spoljnu politiku Vladeta Janković izjavio je u intervjuu Tanjugu da Beograd, umesto uloge savetnika kosmetskih Srba, mora da osigura status ravnopravnog pregovarača o konačnom rešenju problema Kosova i Metohije.Janković je rekao da u Srbiji postoji konsenzus oko Kosova i Metohije oličen u planu Vlade, koji je jednoglasno usvojio parlament.

Potpredsednik Građanskog saveza Srbije i kandidat za predsednika stranke Nataša Mićić uputila je danas oštre kritike na račun Vlade Srbije, rekavši da vlada radi na konsolidaciji politike bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića i da pokušava da odbrani politiku haških zatvorenika.

Skupštine Srbije nastavila je danas raspravu o zakonskim predlozima kojima se reguliše finansiranje lokalne samouprave. Poslanici će raspravljati o Predlogu izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi i Predlogu zakona o raspodeli transfernih sredstava iz budžeta Srbije i učešću opština, gradova i grada Beograda u porezu na zarade u 2005. godini.
h sredstava iz budžeta Srbije i učešću opština, gradova i grada Beograda u porezu na zarade u 2005. godini.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…