Predsednik Srbije Boris Tadic izjavio je danas da do pocetka konferencije za novinare u podne, nije dobio nikakvu informaciju Ministarstva unutrašnjih poslova o sinocnjem dogadaju kod Topciderske zvezde, kada je automobil sa za sada nepoznatim vozacem pokušao da udari službeno vozilo predsednika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da intenzivno radi na identifikaciji vozaca i pronalaženju vozila koje je sinoc došlo u kontakt sa automobilom u pratnji predsednika Srbije Borisa Tadica. Prema navodima policije, sinoc oko 21.30 sati, na skveru Topciderska zvezda, vozilu “BMW” koje je bilo u pratnji Tadica, na zacelju kolone, približio se automobil marke “Audi 80” beogradskih registarskih oznaka sa prvom cifrom “5”, ne poštujuci prvenstvo prolaza kolone, iako je bio upozoren svetlosnom i zvucnom signalizacijom.

O izvršenom uvidaju i daljoj istrazi nacelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Miroslav Miloševic za našu televiziju kaže: “Odmah su preduzete opsežne mere blokade i pretrage terena, zaustavljanja i kontrole svih vozila tipa Audi 80, kako na teritoriji grada Beograda, tako i na izlaznim putevima iz Beograda prema drugim gradovima

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladic nije dostupan organima gonjenja u Srbiji i u posljednjih godinu dana ne postoje indicije da se on krije na teritoriji Srbije i Crne Gore, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Predrag Markovic u intervjuu banjaluckim “Nezavisnim novinama”.

Kosovo mora biti multietnicko društvo u kojem se poštuju ljudska prava, a prilikom iznalaženja rešenja za pokrajinu treba voditi racuna da ono bude funkcionalno i trajno, izjavio je danas, u razgovoru sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom, ministar odbrane Velike Britanije Džefri Hun. Hun je, kako je saopštila Kancelarija vlade Srbije za saradnju s medijima, ocenio da je bezbednost srpskog stanovništva najveci problem na Kosovu i založio se da se obezbede uslovi za povratak raseljenih Srba.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica primio je danas americkog kongresmena sa Floride i clana Srpskog kokusa Roberta Vekslera, kome je izrazio zahvalnost na angažovanju u Kokusu, saopštila je Vlada Srbije.

U ispitivanju svedoka Jokanovica, optuženi Miloševic, koji sam vodi dokazni postupak odbrane, koncentrisao je pitanja na rad na promenama Ustava iz 1974.godine, koji je usledio posle demonstracija kosovskih Albanaca 1981. godine.
d na promenama Ustava iz 1974.godine, koji je usledio posle demonstracija kosovskih Albanaca 1981. godine.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…